Криминалисти от ГДНП и ОДМВР-Сливен задържаха извършители на въоръжен грабеж

0
312

С постановление на Окръжна прокуратура –Сливен мярката за задържане на тримата мъже е удължена до 72 часа

Полицейски служители на ОДМВР-Сливен и РУ-Нова Загора започнали работа по случая в края на миналата година след получен сигнал за въоръжен грабеж, извършен около 23 часа на 1 декември, когато четирима маскирани мъже влезли в частен дом в Нова Загора.

Докато търсели пари и ценности в къщата, четиримата привели в безпомощно състояние мъж и две жени, обитавали жилището, като ги заплашили с оръжие и им отнели мобилните телефони.

След разследване и множество процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, осъществени от криминалисти от ГД “Национална полиция“ и ОДМВР-Сливен,  е предприета и операция за задържането на трима от извършителите.

На 5 юни са арестувани П.И. /41 г./ от Сливен, криминално проявен за кражби, грабеж, палеж и изнудване, С.Ш. /39 г./ от София, криминално проявен за кражба и грабеж и П.В. /40 г./ от с. Зимница, криминално проявен за грабеж.

Първоначално тримата са задържани за 24 часа, впоследствие с постановление на Окръжна прокуратура –Сливен им е наложена 72-часова мярка. Продължава издирването на четвъртия участник в грабежа.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във