Аркадий Бабченко: Целта ми беше да остана жив

0
321
Снимка: Twitter
Руският журналист и писател Аркадий Бабченко, чието инсценирано убийство предизвика множество критики, обясни, че целта на постановката с убийството му била да остане жив, тъй като имало заплаха за живота му, предаде Франс прес.

„Целта ми беше да остана жив и да гарантирам сигурността на семейството си. Това беше първата ми мисъл. Журналистическите норми бяха последното, за което мислех в този момент“, каза Бабченко на пресконференция в Киев.

Журналистът заяви също, че изпитва ненавист към руския президент Владимир Путин.

„Този човек е отговорен за много войни и за хиляди мъртви. Погребах свои близки, колеги, приятели и се уморих да го правя“, каза той.

Бабченко потвърди, че операцията на украинските специални служби е била подготвяна от месец и заяви, че сега иска да си изгради нов живот.

След първоначалното облекчение при вестта, че опитният репортер и остър критик на Кремъл е жив инсценираното му убийство породи въпроси и скептицизъм у колегите му журналисти и сред медийните организации.

Украинските служби оправдаха избраната стратегия с необходимостта да се предотврати съвсем реален опит за убийство, организиран според Киев от руските тайни служби, като се разкрие цялата верига – от изпълнителя до поръчителите.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във