Уъркшоп по програмиране „Rails Girls Vratsa“ за трета година

0
251

За трета поредна година на 09-10 юни във Враца, ще се проведе Rails Girls Vratsa.

Безплатен целодневен уъркшоп, насочен към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Основната цел на събитието е да покаже, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полезно умение.

Освен практически задачи, участничките ще имат възможност да се запознаят с новостите на информационните технологии, чрез лекции изнесени от специалисти в областта.

Гост лектори на миналогодишното издание бяха: Жюстин Томс – водещ експерт и предприемач в областта на онлайн медиите и маркетинга у нас и Георги Малчев – бизнес консултант и мениджър, с над 15 години опит в маркетинга, комуникациите и бизнес развитието.

Тазгодишните гост лектори ще бъдат обявени на официалната фейсбук страница на събитието. Възрастово ограничение няма!

Благодарение на подобни събития, които мотивират дамите да програмират, България е на първо място в ЕС по брой на жени в ИТ сектора.

С подкрепата на Враца Софтуер, Дигиталната Национална Коалиция и Coding Girls,  екипът на Rails Girls Vratsa кани всяка дама, да вземе участие в събитието и желаеща да научи нещо ново, да се регистрира на: http://railsgirls.com/vratsa

За повече информация може да следите фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/railsgirlsvratsa/

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във