Двудневен детски панаир радва децата на Благоевград 

0
715
Двудневен детски панаир е открит за децата на Благоевград. Събитието, което е традиция за града, се осъществява от Фондация Изиарт с подкрепата на Община Благоевград.

Днес и утре над четиридесет културни и образователни инициативи за деца привличат жителите и гостите на областния център.

Работилниците на открито са разположени на площад „Македония“, занимания има и в залите на Регионалния исторически музей.

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на детския панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство.

Музикалното ателие е посветено на цигулката и всеки посетител може разбере как се свири на цигулка и има възможност лично да направи първите си музикални опити.

В рамките на събитието са изградени кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което се пише с глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми.

За любителите на Изтока е направено ателие за рисунка с къна. Ателие по роботика забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните е изложен и хармонограф – устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция, ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във