Организационният комитет на „Евровизия“ препоръча да не се резервират билети за конкурса в Израел

0
695
Снимка: Twitter
Организационният комитет на конкурса „Евровизия“ призова феновете на песенната надпревара все още да не си поръчват самолетни билети за изданието й през 2019 година, което трябва да се проведе в Израел, предаде ТАСС.

„Вие вече се подготвяте за следващата „Евровизия“? Ние също. Но засега не резервирайте самолетни билети, докато не се уточни къде и кога ще се състои конкурсът“, пише в сайта на организаторите.

Според израелския вестник „Хаарец“ явно от „Евровизия“ се опасяват от възможното „политизиране на конкурса“. Победителката в тазгодишното издание на песенната надпревара стана представителката на Израел Нета Барзилай с песента „Toy“.

Премиерът на страната Бенямин Нетаняху вече съобщи, че конкурсът ще се проведе догодина в Ерусалим. Но статутът на града отново излезе на дневен ред тази пролет и предизвика масови протести на палестинците, при които имаше много жертви.

Освен това финалът на „Евровизия-2019“ трябва да се състои в събота в 22 часа местно време. А това може да наруши святостта на шабата – еврейската събота, в която по традиция е забранена всякаква работа.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във