Болница „Токуда“ предлага безплатни прегледи за рак на кожата в рамките на кампанията „Евромеланома“ 2018

0
541

Целият екип на Клиниката по Дерматология и венерология ще се включи в тазгодишното издание на кампанията Евромеланома 2018, съобщиха от болница „Токуда“. Безплатните прегледи за рак на кожата ще се извършват на 16 май, сряда, след предварително записване на 02/403-49-33 или 02/403-40-00.

Тази година се провежда тринадесетото по ред издание на „Евромеланома“, чиито организатор е Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейска академия по дерматология и венерология и с подкрепата на EAU THERMALE AVENE.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите на злокачествените новообразувания на кожата, възможността за предпазване от развитието им, както и ползата от ранното и навременно откриване на проблема, което е ключово за успешното му лечение.

Темата за рака на кожата е все по-актуална, предвид ясно изразената тенденция за зачестяване на случаите в последните години. По традиция кампанията е национална и в нея участват над 200 лекари специалисти по дерматология от цялата страна.

Клиниката по Дерматология и Венерология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда развива собствена програма за ограничаване рака на кожата, която функционира вече десета година, като ежегодно обхваща между 300 и 400 пациенти. Всеки вторник специалистите от клиниката преглеждат безплатно пациенти със съмнителни кожни образувания след предварително записване на телефон 02/403-49-33.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във