Безплатни прегледи в Инфекциозна клиника на ВМА

0
646
Специалистите от Катедрата по инфекциозни болести при ВМА-София организират безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции, съобщават от болничното заведение.

Прегледите ще се проведат в периода 25-27 април 2018 г., от 10:00 до 14:00 часа в кабинет № 108 на Катедра по инфекциозни болести на ВМА-София. За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/92 25989; 02/ 92 26125– от 08.00-14.00 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

Херпесните инфекции се предизвикват от голяма група вируси, които се проявяват с разнообразна клинична картина. Характерните симптоми са:
-повишена температура
-увеличени лимфни възли
-обриви по тялото и лигавиците
-увеличен черен дроб и слезка

Най-честите болести, причинени от тези вируси са инфекциозна мононуклеоза, варицела, херпес зостер, цитомегаловирусна инфекция, лабиален и генитален херпес, синдром на хроничната умора. Механизмът на предаване чрез слюнка и други телесни секрети са причина за улесненото им разпространение в затворени колективи. Човек се заразява с тях предимно в ранна детска и юношеска възраст. Поради разнородното клинично проявление, социалната значимост и особености в лечението им, херпесните инфекции изискват консултация от лекар специалист по инфекциозни болести.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във