В Благоевград започва Четвъртото издание на „Блус джаз фестивал“

0
437
Блус и джаз величия от световна класа ще се включват в четвъртото издание на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues and Jazz – 2018“, съобщиха от община Благоевград.

Фестивалът започва тази вечер от 19 часа. Das Weltschmerz Duett ще вземе участие в IV издание на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz“2018.

Веселин Веселинов – Еко и Милен Кукошаров обединени в общ музикален проект ще заместят носителя на множество награди, джаз музикант, композитор, аранжор, пианист Милчо Левиев.

За съжаление на публиката и неговите почитатели, Милчо Левиев е възпрепятстван да участва, уточняват организаторите. Първата вечер на сцената ще излязат Йълдъз Ибрахимова, заедно с Биг Бенд-Благоевград. Своят дебют ще направи младият благоевградски музикант Лъчезар Кацарски със своя формация.

Утре, във втората вечер, ще се представят Биг бенда на БНР, Васко Кръпката със своята блус формация, хедлайнерът на фестивала Влатко Стефановски, както и гост-изпълнителката от САЩ Кели Ръкър.

За първи път фестивалът „Blagoevgrad Blues & Jazz“ 2018 ще се проведе в зала „Орфей“ в парк „Македония“. Организаторите от община Благоевград са предвидили специален достъп и места за хора с увреждания.

Тази година от всеки продаден билет на фестивала 1 лев ще бъде отделен за благотворителност.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във