Прокуратурата внесе искане за „задържане под стража“ за стрелеца по полицаи от Орешник 

0
145
Районната прокуратура в Тополовград внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Пачелиев /35 г./ от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка.

Това съобщиха от държавното обвинение. То вече постанови 72-часов арест за мъжа по прякор Димончето. Очаква се днес по-късно съдът да свика заседание, в което да бъде определена мярката за неотклонение.

На въпрос за повдигнато второ обвинение към Пачелиев за незаконно притежавано оръжие и взривни вещества след претърсването и изземването в имота на неподчинилия се, наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров каза, че не е оторизиран до коментира.

Пачелиев бе задържан във вторник след 18,30 часа вечерта при масирана полицейска операция с участието на около 80 души, включващи и специализираните звена „Кобра“ и СОБТ.

Мащабът й се е наложил заради обстоятелството, че той е служел 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да борави с оръжие.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във