Европейското турне на рокоперата „Исус Христос суперзвезда“ завършва в България 

0
443

Европейското турне на рокоперата „Исус Христос суперзвезда“ завършва в България. Представленията на шедьовъра на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс са на 5, 6 и 7 април в зала 1 на НДК. Билети има на касата на НДК и в Ивентим, съобщават организаторите.

Екипът ще пристигне три дни преди спектаклите – 55 артисти, с над 100 костюма, модерно оборудване и огромен брой декори, превозвани с шест тира.
Преди България рокоперата ще мине през Италия и Холандия, където ще има представления в дните на католическия и протестантския Великден.

Повече от 23 години зрелищният спектакъл продължава да вълнува публиката, а един от факторите за успеха му е перфектната работа на сценографите и дизайнерите върху осветлението и звука.

Сценични ефекти помагат на публиката да се пренесе 2000 години назад във времето и да преживее последните земни дни на Спасителя. Специалните светлинни ефекти са подбрани и режисирани така, че във всяко действие останалият свят буквално изчезва.

Димни завеси покриват сцената в най-напрегнатите моменти, когато, затаила дъх, публиката няма търпение да стигне до развръзката, да усети чудото и да се докосне до силата, която побеждава смъртта. Уникалната музика, завладяла сърцата на няколко поколения, ще бъде чута през най-модерната звукова система, отбелязват организаторите.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във