Кръстовището и пътният възел край село Драгичево са с най-висока концентрация на ПТП в Пернишка област

0
287

Кръстовището и пътният възел край пернишкото село Драгичево са двата участъка с най-висока концентрация на ПТП-та в Пернишка област, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Слави Лазов. Оттам преминават 30 000 МПС в денонощие, само от Перник са 24 000. На територията на региона са установени 16 470 нарушения, от тях 4280 са за скорост.

Всеки ден хващаме водач с алкохол на територията на Перник, констатират се по 62 нарушения на ден, дерегистрират се по 2 автомобила ежедневно, заради изтекли и неподменени шофьорски книжки, каза още Лазов.

Дванайсет процента от всички пътно-транспортни нарушения са за дистанция. Най-много ПТП настъпват при ясно време – 59 на сто, при дъжд – 7 на сто, при мъгла – 0,40, при проливен дъжд – 0,54 ,при силен вятър – 0,40 , при снеговалеж – 2 процента.

Четирима са загубили живота си по пътищата в Пернишко от началото на годината досега, те са с 8 по-малко от същия период на миналата година. Ранените са с 30 души по-малко – от 79 през миналата година, сега са 49. Жертвите и повечето ранени са по първокласните пътища.

Опитните шофьори причиняват 72 на сто от произшествията.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във