Врачанският есенен панаир се открива утре с представяне на традиционно местно ястие

0
1313

Повече от 300 порции от традиционното врачанско ястие лютика ще бъдат приготвени и раздадени преди официалното откриване утре на Врачанския есенен панаир, съобщиха от общинския пресцентър.

Врачанската лютика, приготвена от печени чушки и домати, лук, чесън, сирене и подправки, ще бъде забъркана в „юнашката тава“ на копривщенеца Ангел Ангелов по рецепта на местния хуморист Цветан Дочев- Дедо Скръц.

Посетителите на панаира ще могат да опитат и други традиционни гозби от Врачанския край на щанда на читалищата от общината от 17.30 ч. от 14 до 18 септември, допълват от общината. Ястията ще се предлагат благотворително, като събраните средства и тази година ще бъдат предоставени за ремонт на родилното отделение във врачанската болница.

Традиционният Врачански есенен панаир ще бъде открит за 129-ти път утре от 18.30 ч. на панаирната сцена пред стадион „Хр. Ботев“ в града. Повече от 130 търговци и над 80 занаятчии ще участват в изложението, съобщиха от общината.

Посетителите ще могат да видят автентични народни инструменти, картини от вълна, ръчно изрисувани чаши, както и да опитат ликьор от рози и домашно приготвени медовина и шипков мармалад.

В дните на панаира ще бъде отворена сапунена работилница. Всяка вечер на откритата панаирна сцена, от 19.30 ч., ще има концерти, като първият от тях е утре – на народния певец Илия Луков и представителния танцов състав „Хемус“ – Враца.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във