Прокуратурата в Плевен предаде на съд четирима души за жесток грабеж, придружен с убийство

0
202

Окръжната прокуратура в Плевен приключи разследването и предаде на съд извършителите на жесток грабеж, придружен с убийство на мъж в град Левски, съобщиха от ведомството, цитирани от БТА.

Обвинението срещу Иво З./33 г./, Тихомир М./21 г./ и Валентин Н./32 г./ е, че на 30 декември 2016 г. в съучастие са отнели златни бижута, чужда и българска валута на обща стойност над 92000 лева от Кирил И. и Галя И. от Левски, като употребили за това сила. Грабежът бил придружен с убийството на Кирил И., който починал от тежка черепно-мозъчна травма, нанесена от нападателите, а на Галя И. причинили тежка телесна повреда. Обвинение е повдигнато и срещу Нели М., която в съучастие укрила вещите и парите, за които знаела, че са придобити чрез престъпление.

Жертвата на престъплението Кирил И. от град Левски се занимавал с обмяна, покупка и продажба на валута, търговия с благородни метали, давал заеми срещу лихва или залог години наред. За дейността си нямал разрешителни. В дома си нямал каса, а парите и ценностите държал в чанти. Сред редовните му клиенти бил и обвиняемия Иво З., който играел хазарт и често вземал пари под залог.

През есента на 2015 г. бил задлъжнял от хазарт и решил отново да заеме пари от Кирил И. и така се стигнало до престъплението, което било извършено през нощта в дома на Кирил И.

По искане на прокуратурата обвиняемите Иво З., Тихомир М. и Валентин Н. са в ареста, а Нели М. е с мярка „подписка“.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във