Роднини на старица от Диарбекир с 450 внуци твърдят, че тя е на 130 години

0
1864

Деветдесет и седем годишна жена от югоизточния турски окръг Диарбекир твърди, че има 450 внуци от трите си брака, а нейните роднини пък твърдят, че тя е на 130 години, пише „Хюриет дейли нюз“.

Шахи Таюрак, която живее в квартал Сур в Диарбекир, казва, че има около 450 внуци въз основа на изчисление, направено преди три години. Ако тя наистина е на 130 години, това я прави най-възрастната жена в света, отбелязва турският вестник.

Дъщерята на Таюрак – Телие Таюрак, казва, че рождената година на майка ѝ, изписана на личната ѝ карта е 1919 г., но допълва, че е възможно да има грешка, тъй като самата тя е родена през 1926 г. 90- годишната дъщеря твърди още, че според преценки на семейството майка ѝ е на 130 години.

Роднини на Таюрак, която живее с един от синовете си в размирния квартал Сур, сцена на ожесточени сблъсъци през последната година между турските сили за сигурност и забранената Кюрдска работническа партия, казват, че през годините тя е претърпяла само една операция за отстраняване на камъни от жлъчката.

Роднините казват също, че старицата е била подложена на сканиране на костите преди 15 години, при което възрастта на костите й била определена тогава на 97 години. Децата ѝ сега искат да бъде направено ново изследване на костите, за да бъде определена истинската ѝ възраст, пише турският вестник.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във