Трима съпричастни към трафик на хора са задържани при международна операция

0
450

Международна специализирана полицейска операция за неутрализиране на престъпна група, съпричастна към трафик на хора за сексуална експлоатация е осъществена паралелно в България и Холандия, предаде МВР. В рамките на съвместния екип за разследване, в България операцията е проведена от служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен и Ямбол, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен.

Задържани са Б.П. и М.Д. При проведените процесуално – следствени действия, в жилищата и автомобилите, ползвани от тях, са намерени и иззети многобройни вещи и предмети, свързани с доказването на престъпната дейност на извършителите.

На територията на Холандия е задържан и друг член на групата – обект на разследване,  проведени са разпити на свидетели.

На територията на България предстоят разпити на свидетели, чиито показания са от значение за воденото разследване.

На единия от задържаните, за когото е имало издадена Европейска заповед за арест от Холандия, е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, а на втория е повдигнато обвинение за пране на пари и му е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

По случая в България се води следствено дело от Окръжния следствен отдел в Окръжна прокуратура – Сливен. Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във