Задържаха „Ало измамник“ с почти 12 000 лева

0
271

Разследването започнало на 8 септември след сигнал, постъпил в полицията от служител на банков клон, че възрастна жена иска да изтегли 10 000 лева.

Веднага бил сформиран екип и предприети заградителни действия, в резултат на които бил задържан криминално проявеният 52-годишен П.К. от село Сирищник, област Перник, непосредствено след като взел от пенсионерката торбичка с пари.
В хода на работата по случая криминалисти изяснили, че 73-годишната жена била заблудена по схемата „оказване на съдействие на полицейски служител за задържането на телефонни измамници“. Първоначално е потърсена по телефона от непознат глас, който й наредил да предаде всички налични в дома и по банкови сметки пари.

Последвало ново телефонно обаждане от мъж, представил се за полицейски служител, който я успокоил и обяснил, че предаването на парите и ценностите може да се осъществи безпрепятствено, тъй като след задържането на телефонните измамници, същите ще й бъдат върнати с прокурорско постановление.

Възрастната жена изтеглила парите от банката, към тях сложила и наличните 1680 лв. в найлонова торбичка и я пуснала през прозореца на дома си. Единствено бързата и адекватна полицейска намеса, подкрепена от прозорливостта на банковия служител, предотвратила извършването на поредната телефонна измама.
П.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във