5 световни културни теми, които трябва да знаете през новата седмица

0
753

Хората много често се чувстват неловко, когато не са запознати с нещата, които се обсъждат около тях. Сега ние ви даваме 5 световни културни теми, които да обсъждате спокойно след това с вашите близки и приятели.

1. Бьорк се появи „на живо“ от Исландия чрез аватар, който улавя движението, по време на Дигитална пресконференция на Бьорк.

Предполагаме, че не сте изненадани от иновативността на Бьорк, тъй като тя е известна със своето уникално държание и пеене. Най-новата ѝ мания е клипове с виртуална реалност. Можете да си представите музиката на Бьорк, в съчетание с виртуалната реалност – най-вероятно това ще създаде междугалактическо пътешествие.

bjork

2. Параноята може да бъде ключа към вашият успех

Звучи ви странно? Може би не. Да се оставите да ви е страх е точно това, което трябва да направите, когато сте усвоили една индустрия. Ако се наблюдава една компания или подразделение, което  в момента трябва да бие конкуренцията, да се притеснявате за това какво идва след вас може да е единственият начин да останете на върха. Параноята е добра, разбира се в умерени граници. Параноята ви кара да мислите за конкурентите си, а това ще ви направи по-добри. 

im-watching-you

3. Изумителната красота на недовършеното изкуство

Някои произведения на изкуството са оставени незавършени поради злополука, а на други такъв им е дизайна. Те могат да бъдат впечатляващи и проникновени и  дори още по-вълнуващи, отколкото завършените. Известният художник Микеланджело има такъв недовършен шедьовър –  “ Манчестърска Мадона „, който дава представа за методите на художника.

mikelandjelo_madonna

4. Под микроскоп

Ако някога сте си мислили, че виждате добре езика си в огледалото, значи сте се излъгали. Езикът ни е изграден от три части – корен, връх и тяло. Изграден е от мускули, които са разположени в различни посоки и му придават голяма подвижност при разпределяне на храната и при говорене. А отвън е покрит с лигавица, която съдържа слюнчени жлези. Но ето как изглежда всичко това под микроскоп:

ezik-pod-mikroskop

5. Каква е разликата между Уиски, Скоч и Бърбън?

Уиски е английско изопачаване на древното наименование на тази спиртна напитка, която на келтски език  се наричала „uisge beatha“ или „usquebaugh“ – означава „вода на живота“. На англичаните това звучало като „uishgi“, докато накрая думата станала „whisky“.

Скоч означава, че уискито е дестилирано и отлежало в Шотландия  и е запазена марка в целият свят. Само шотландското уиски може да има на етикета си думата „scotch“.

Бърбънът се произвежда от 51% царевична каша, чистото ръжено уиски се произвежда от 51% ръжена каша. Наименованието Bourbon произлиза от името на областта Бърбън Каунти, щата Кентъки. Американските уискита отлежават в нови бъчви от бял американски дъб, които се опушват преди употреба, а отлежаването обикновено трае 2 години, което не е законовото изискване за отлежаване на обикновения бърбън, но е минимален срок на отлежаване на стрейт-бърбъна според американските закони. На практика обаче бърбънът отлежава не по-малко от 4 години.

whiskey

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във