Шофьор с контрабандни цигари опита да избяга

0
384

100 000 къса контрабандни цигари са задържани от служители на ОДМВР- Сливен след преследване на АМ”Тракия”

В интервал от 20 минути са хванати два автомобила, превозвали контрабандната стока.

В късния следобед, на отбивката за Нова Загора на АМ”Тракия”, е засечен и спрян лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от 38-годишния М.М. от сливенския квартал “Надежда”. В колата полицейските служители намерили пет мастербокса с 50 000 къса цигари без бандерол. След около 20 минути е засечен и другият автомобил, превозвал контрабандна стока.

Шофьорът забелязал полицаите и опитал да избяга. При започналото преследване по пътя от АМ”Тракия” към град Нова Загора, при село Езеро, автомобилът бил пресрещнат от служители на РУ-Нова Загора и задържан 39-годишният Х.С. също от квартал “Надежда” в град Сливен.. От него са иззети 50 000 къса цигари без бандерол.
Контрабандните цигари са иззети от същите служители на “Икономическа полиция” в Сливен, които в началото на месец юни тази година задържаха трима мъже, занимавали се с незаконна търговия с тютюневи изделия. Тогава, в опита си да осуетят проверката, те удариха служебния автомобил, опитаха да избягат и катастрофираха в центъра на село Богданово. При акцията бяха  иззети 50 000 къса цигари. Единият от задържаните получи осъдителна присъда.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във