Кончита Вурст призна, че е носител на ХИВ

0
739
Снимка: Twitter
Победителката в песенния конкурс „Евровизия 2014“, „брадатата жена“ Кончита Вурст, под който псевдоним се изявява австрийският певец Том Нойвирт, заяви, че е носителка на вируса ХИВ, предаде ТАСС. Вурст призна това на страницата си в Инстаграм.

„Дойде време да се избавя веднъж завинаги от дамоклевия меч – от години съм носителка на ХИВ“, е написала Вурст. „Това няма никакво значение за обществото. Бившият ми приятел обаче ме заплашва, че ще го направи публично достояние. Няма да позволя на никого да ме заплашва и по този начин да оказва влияние върху живота ми.“

Говорителят й Рене Берто потвърди пред австрийски медии истинността на казаното от нея.

Том Нойвирт е роден на 6 ноември 1988 г. в Гмунден, Австрия. През 2006 г. взема участие в третия сезон на австрийското шоу за начинаещи поп изпълнители „Стармания“. На 10 септември 2013 г. бе обявено, че Кончита Вурст ще представи Австрия в конкурса „Евровизия 2014“ в Копенхаген. Решението на австрийската национална телевизия тогава предизвика нееднозначна реакция. Срещу него бяха събрани над 31 000 подписа във Фейсбук. Кончита Вурст победи в конкурса, след като спечели 290 точки.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във