Днес е Часът на Земята, в инициативата ще се включат 109 български общини

0
200
Снимка: Twitter
Днес за 11-и път светът отбелязва Часът на Земята – природозащитната инициатива на WWF, която обединява хора от 180 държави в действия срещу климатичните промени и загубата на биоразнообразие, съобщиха от организацията.

Щастливи сме, че България участва масово и ангажирано в Часа на Земята, но не можем да не отбележим тревожния факт, че тази година той се провежда в условията на екстремни мартенски температурни амплитуди у нас, коментира Георги Стефанов от WWF.

Ефектът от климатичните промени е осезаем тук и сега и те първа ще се съобразяваме със силното им влияние върху биоразнообразието, водните ресурси и икономиката на България, допълва Стефанов.

Общо109 български общини се включват тази година в отбелязването на Часа на Земята с гасене на светлини, образователни инициативи, игри и конкурси. WWF кани софиянци на фермерския пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“.

Той ще се проведе на площад Александър Батенберг в столицата днес между 10 и 18 ч. На него ще присъства и екип на WWF, за да представи природозащитната си работа, както и какво може да направи всеки, за да намали разхищаването на безценните природни ресурси.

Участъкът от бул. Цар Освободител между улица Г.С. Раковски и сградата на БНБ ще бъде затворена за коли и освободена за природозащитни инициативи. Софийска община, съорганизатор на Часа на Земята, ще осигури контейнер за събиране на електронни и електрически отпадъци.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във