Хосе Карерас ще пее в „Арена Армеец“ на 21 октомври

0
478
Снимка: Twitter
Знаменитият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва българската публика с още един впечатляващ концерт, но този път в най-голямата зала у нас – „Арена Армеец“, на 21 октомври.

Патрон на събитието е кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за музикалния спектакъл на Маестрото, съобщават организаторите от Moko Solution.

Единият от знаменитите „Трима тенори“ ще излезе отново пред многобройните си почитатели у нас, въпреки че е разредил до максимум участията си на голяма сцена. Изненадващата визита на Хосе Карерас в София е още едно доказателство за дългогодишното приятелство и дълбоко уважение, което свързва великия тенор и Христо Стоичков, отбелязват организаторите.

Билетите вече са в продажба – в мрежата на Eventim на цени от 70 до 180 лева.
Новата оперна сензация на България и ученик на Маестрото – 36-годишният тенор Росен Ненчев, също ще участва в концерта, солист на Софийската опера и балет и един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.

„Има много красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика“ – казва Карерас за своя талантлив ученик.

Росен Ненчев също не пести комплименти за златния глас на операта: „Маестрото е невероятен човек. Има силна аура около себе си. Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си“ – не крие възхищението си младият тенор.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във