Индийски лекари отстраниха най-големия мозъчен тумор в света

0
560
Снимка: Twitter
Хирурзи от индийския град Мумбай отстраниха 1,87-килограмов тумор от мозъка 31-годишен мъж, като казаха, че големината на образуванието поставя нов световен рекорд, предадоха ДПА и Франс прес.

Операцията, която продължила седем часа, била на 14 февруари в болницата „Наир“. Лекарите оповестиха новината, едва след като са били сигурни, че процедурата е успешна и пациентът Сантлал Пал е добре.

„Туморът беше толкова голям, че изглеждаше сякаш има друга глава върху главата на пациента“, каза главният хирург Шрикант Баласубраманям.

„Операцията беше предизвикателство, заради размера на тумора и защото имаше големи артерии, които влизаха в него. Проверихме и установихме, че предишният рекорд е при отстраняването на 1,4-килограмов мозъчен тумор и също е от Мумбай“, добави той.

Снимка: Twitter

Образуванието причинило загуба на зрението на Пал, а също и анемия. Докторите казаха, че той постепенно ще се подобрява. Търговецът Пал живеел с тумора от три години.

Той бил отпратен от три болници, които казали, че състоянието му не позволява да бъде опериран. Медицинската процедура била усложнена и от анемията му, заради която се наложило по време на операцията да му влеят 11 банки кръв.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във