До ноември администрациите трябва да обменят документи само по електронен път

0
171
Досега 154 администрации са се включили в системата за електронен документооборот, каза председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков. Той откри в София дискусия на тема „Електронно управление и Интернет на нещата“.

Подадени са още 170 заявления за присъединява към Единния протокол за електронно деловодство, така че към края на март ще има около 300 администрации от общо 568 местни и държавни, които да работят с този протокол.

До края на март ще бъдат присъединени всички министерства и първостепенни разпоредители на пари от бюджета.

Разговорът за електронното управление да не се случва само „на гише“ или чрез медиите, а в самите администрации, където се очаква да бъде свършен сериозен обем от работа. За това призова председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков по време на кръгла маса „Електронно управление и интернет на нещата“.

„Въпросът за жизнения цикъл на системите на електронното управление не е достатъчно добре развит в нормативната рамка. Липсват изисквания за сигурността на определени системи, които управляват цели сектори. Няма също така изисквания как тези системи да бъдат поддържани във времето и това е основен въпрос, който трябва да намери развитие през следващите няколко години“, допълни председателят на ДАЕУ.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във