21 машини за криптовалута са откраднати в Благоевград

0
152
Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за кражба на машини за добиване на свободни биткойни.

На 10 февруари, за времето от 17 ч. до 19 ч., от помещение на пети етаж в административна сграда на бул. „Васил Левски“ в Благоевград /бившия Завод за измервателни инструменти и уреди/, са били отнети двадесет и една машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица.

За целите на обира била изтръгната метална планка на врата, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Благоевград.

Въпросните машини са известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството. Стойността на всяка една от тях като нова е 8 000 евро.

Помещението, в което са били разположени машините, не е било оборудвано с климатична инсталация или климатик, като вследствие на работата им се стигало до сериозно загряване.

Поради необходимостта от допълнително охлаждане помещението било с отворена врата. Работата по случая продължава с активни действия по разследването.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във