Безбандеролни цигари, дизел и спирт иззеха криминалисти след гонка с бус

0
639

Голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво са иззели криминалисти от Харманли и Хасково след гонка на бус, съобщават от Областната дирекция на МВР-Хасково.

Вчера на пътя от Пловдив към Свиленград, полицаите спират за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишен свиленградчанин. Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят с цел да извърши проверка. В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката.

Полицаят произвежда 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му. Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград.

На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки.

В хода на издирвателните действия, по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин на 40г, в чийто имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева. Мъжете са задържани до 24 часа в РУ Харманли по образуваното бързо производство.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във