Шуменка е дала 5300 лева на телефонни измамници 

0
146
С 5300 лева е била измамена 79-годишна жена от Шумен след обаждане по телефона от непознат за нея мъж, който се представил за полицай, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР, цитирани от БТА.

Мъжът й обяснил, че се провежда специализирана полицейска акция за задържане на измамници. Мнимият полицай настоял жената да участва в залавянето на престъпната група като съдейства на полицията.

Дал й указания да събере всички налични пари, които има и да ги хвърли през терасата на апартамента си. Жената сложила в торба 5300 лева и ги хвърлила през терасата на осмия етаж на жилището си.

След като разбрала, че не е получавала обаждане от полицията за съдействие, подала сигнал за измамата в полицейското управление. По данни на жената уговарянето й за участие в „специализираната полицейска операция“ продължило вчера от 9.30 до 13.00 часа.

Образувано е досъдебно производство. Жената е пета поредна жертва на телефонни измамници от началото на седмицата за която съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

И на 5 януари 62-годишна шуменка е дала 2600 лева на телефонни измамници, които също я убедили, че участва в полицейска операция за залавяне на измамници.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във