Почина Еди Кларк от „Моторхед“

0
475
Снимка: Twitter
Еди Кларк от „Моторхед“ почина на 67 години от пневмония, съобщиха Асошиейтед прес и Контактмюзик, цитирани от БТА.

Двамата останали музиканти от групата Фил Кембъл и Мики Дий потвърдиха тъжната новина. Те споделиха на официалната си страница във Фейсбук колко са разстроени да загубят още един член на групата:

„Покрусени сме, че трябва да разпространим новината, която преди малко научихме – пишат те. – Едуард Алън Кларк, или както го наричахме Бързия Еди Кларк, почина мирно вчера . . . в болница, където го лекуваха за пневмония“.

Китаристът Фил Кембъл, който е в „шок“ от новината, нарече Еди „истински рокаджия“. Барабанистът Мики, който е видял съвсем скоро приятеля си, каза, че е бил в „страхотна форма“.

Той допълни, че Еди, фронтменът Леми Килмистър, който почина от рак на простатата на 70 години през декември 2015 г., и барабанистът от оригиналния състав Фил Тейлър, който си отиде месец преди певеца, ще свирят заедно на небето.

Еди започва кариерата си с блус групата „Зюс“. Той се присъединява към „Моторхед“ през 1976 г. и свири в нея по времето, когато тя създава някои от големите си хитове, като „Ace of Spades“. През 1982 г. напуска и образува групата „Фастуей“.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във