Семейство пострада при пожар в Чернокапци, мъжът е с опасност за живота

0
207

Семейство пострада при пожар в омуртажкото село Чернокапци, мъжът е с опасност за живота. Пожарът е възникнал снощи около 18 часа, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Огънят е засегнал стопанска постройка, собственост на 69-годишен мъж от селото. Изгорели са бали с люцерна. Постройката е била от борова дървесина и огънят се е разраснал много бързо. Семейството отглеждало в личното си стопанство овце и това бил фуражът за изхранването на животните през зимата, каза кметът на селото Метин Аптулов. Двамата живеели сами, имали роднини в селото.

Вследствие на пожара собственикът е получил множество изгаряния по тялото и лицето. Мъжът е откаран за лечение във Военноморската болница във Варна, с опасност за живота му.

В болницата в Търговище е била настанена за лечение 67-годишната му съпруга, също е пострадала при инцидента. Няма опасност за живота на жената, която вече е изписана за домашно лечение.

Пожарът е погасен от екип на пожарната в Омуртаг с един противопожарен автомобил. Причините за възникване му се изясняват, днес тече оглед на местопроизшествието.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във