Тежка влакова катастрофа в Берлин снощи, няма данни за пострадали българи

0
99
Снимка: Twitter
Посолството на България в Берлин засега няма данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш снощи.

Към 22.30 ч (българско време) посолството в Берлин не разполага с данни за пострадали български граждани при влаковата катастрофа в град Меербуш, съобщи пресцентърът на МВнР.

Около 20 ч (местно време) снощи пътнически влак се е блъснал в товарен в района на гара Меербуш Остерат, която се намира между Дюселдорф и Дуисбург. На мястото работят спасителни екипи. Все още няма официална информация за броя на пострадалите при инцидента и тяхното състояние.

Българското посолство следи ситуацията. Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на посолството в Берлин: +49 176 122 99 190.

Броят на ранените в сблъсъка между пътнически и товарен влак в Западна Германия е 47 души, съобщи пожарната служба на град Меербуш, цитирана от ДПА.

Трима от ранените са в тежко състояние, трима са със средна степен на нараняване, а останалите 41 души са леко ранени. В пътническия влак е имало 155 души.

Спасителните операции напредват бавно заради откъснати кабели на електропроводи. Повечето щети са в предната част на пътническия влак.

БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във