Полицаи конфискуваха 17 килограма злато в пловдивския квартал „Столипиново“

0
536

Недекларирани 17 килограма злато и парични средства в различна валута с левова равностойност около 60000 лева са били конфискувани от служители на ОДМВР – Пловдив, съобщават от пресцентъра на министерството.

Съвместната специализирана операция е осъществена от служители на сектор “Икономическа полиция” и колегите им от Шесто РУ на територията на квартал “Столипиново” в областния град. Претърсвания са извършени в два златарски магазина и на два частни адреса на ул. “Възход”.

В единия от търговските обекти, стопанисван от 38-годишен пловдивчанин, разследващите открили 4800 грама накити от жълт метал, без да са маркирани с български държавен печат. Още 11250 грама бижута и парични средства в различна валута с левова равностойност 60000 лева били иззети от обитавани от мъжа две прилежащи жилища.

Други 950 грама недекларирани златни накити са конфискувани от търговското помещение на жена на същата възраст. По случаите са образувани две досъдебни производства в сектор “Икономическа полиция”. Работата по документирането им продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

След претеглянето му от специалисти в ТДНАП, предстои общото количество от 17 килограма иззето злато да бъде окаратено и да се изчисли стойността му.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във