УНСС е първият университет у нас, въвел електронни студентски книжки за своите 4000 първокурсници

0
2061
УНСС е първият университет в България, който въведе електронната студентска книжка за всичките си 4000 първокурсници от учебната 2017/2018 година, като тя замени хартиената студентска книжка.

Това каза ректорът на УНСС проф. Стати Статев при представянето на проекта „Електронна студентска книжка на УНСС“, на което присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на парламентарната комисия по образованието и науката Милена Дамянова.

По този проект работим повече от десет години, като той е осъществен със собствени средства на УНСС, каза проф. Статев. Той обясни, че студентската електронна книжка представлява пластика, същата по формат като личните карти и шофьорските книжки, и съдържа дебитна карта, на която има чип за съхраняване на информацията.

Има и идентификации на международната студентска идентификационна карта ISIC, с които могат да се ползват намаления на цени в транспорт, ресторанти, концертни зали, кина и театри у нас и в 127 страни по света.

С предимствата на електронната студентска книжка всеки студент по всяко време, на девет места в УНСС, може да получи информация за своите оценки и стипендии, за здравно осигуряване и общежитие, за административни услуги и за графика на учебния процес – за сесии, лекции и изпити.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във