Доналд Тръмп Младши си е разменял писма с „Уикилийкс“ по време на предизборната кампания на баща си

0
113
Снимка: Twitter

Доналд Тръмп младши, синът на президента на САЩ, е разменял поредица съобщения с организацията „Уикилийкс“ по време на предизборната кампания на своя баща миналата година.

Това потвърди самият той, след като списание „Атлантик“ първо съобщи, че сайтът „Уикилийкс“, който публикува имейли от щаба на демократката Хилари Клинтън, му е изпратила няколко електронни писма с искане да публикува данъчните декларации на баща си, предадоха ДПА и АП. Тръмп младши публикува снощи в „Туитър“ сканирани копия от съобщенията на „Уикилийкс“.

Освен поканата да предостави „една или две“ данъчни декларации на баща си, организацията предлага Тръмп старши да оспори изборните резултати, ако бъде победен от Клинтън. От „Уикилийкс“ освен това искат вече избраният по онова време президент на САЩ да каже на Австралия да назначи основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж за посланик във Вашингтон.

В „Туитър“ Доналд Тръмп младши обяви като маловажен факта, че е отговарял на писмата на „Уикилийкс“. „Ето цялата верига от съобщения с @wikileaks (заедно с моите крещящи три отговора), за които комисиите в Конгреса решиха, че са селективно изтичане. Колко иронично!“, написа Тръмп младши.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във