Борисов: Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров

0
234
В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Той участва в официалното откриване на основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена“/бивша Фестивална/ в София.

Борисов каза това в отговор на питане как ще отговори на казаното от лидера на БСП Корнелия Нинова, че е страхливец, както и че е знаел за това, че здравният министър е сключвал договори, с които е облагодетелствал своите близки.

Има органи, които се занимават с това и ако мислите, че с госпожата ще ми развалите настроението от направеното от нас, нека тя да излезе да каже едно нещо, което е направила по време на нейно ръководство.

„Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите – едни ги бъркат с рошави мъже, други …, аз епитети не употребявам“, заяви министър-председателят.

Той посочи още, че не е знаел за одитния доклад на ВМА.

„Ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев“, допълни Бойко Борисов.

По думите му този доклад не е бил оставян при него нито като документ, нито като информация. По повод изказването на премиера, че в парламента продължават да стоят хора, които наричат българите дебили, журналист репликира Борисов, че той пък е нарекъл българите прости. Министър -председателят заяви, че това е „една лъжлива новина“.

Той обясни, че на подобно на днешното мероприятие, хората са го попитали защо, когато Борисов говори, те всичко разбират и виждат, а другите не разбират. Тогава премиерът е отговорил – „в кавички, понеже всички сме прости, те са умните, което е огромна разлика„.

В отговор на въпрос как ще коментира и за „лошия човешки материал“, Борисов заяви на журналиста, че ще го осъди за това, ако не му даде доказателство, че е казал думата „лош“.

„Не е вярно, има звуков файл, който сме ви го предоставили, къде думата лош съм казал и защо продължавате това да говорите. Защо ми слагате думи, които не съм казал“, допълни той.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във