Бивш пандизчия съди затвор за отказана помощ при 4-дневна ерекция

0
443

Бивш затворник заведе дело срещу управата на американски затвор, която му отказала медицинска помощ при 4-дневна ерекция, съобщи Лента.

Дъстин Ланс, който е на 32 години, излежавал присъдата си в затвор в окръг Питсбърг, щата Оклахома през декември. Един от съкилийниците му му дал хапче, което причинило болезнена ерекция на младия мъж. Състоянието, наречено приапазъм, продължило 91 часа. Той неведнъж се оплакал на надзирателите си, но те само му се присмели.

Ланс получил медицинска помощ едва 4 дни, след приема на хапчето. В резултат той имал необратими здравословни последствия.
Бившият затворник заведе дело за защита на гражданските си права и очаква да осъди затвора за сумата от 5 милиона щатски долара.

Властите от окръга призоваха съда да отхвърли иска, защото в приложените от мъжа документи пише, че той е мъртъв. Адвокатът на бившия затворник каза, че объркването се дължи на грешка на нотариус. Той обеща, че ще вмъкне корекции в текста и ще премахне препратките към смъртта на Ланс.
Приапазъмът е многочасова болезнена ерекция, която не е свързана с полова възбуда. Състоянието може да доведе до съсирване на кръвта, възпалителни процеси и дори до гангрена.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във