Една от най-издирваните навремето германски терористки живее в Скопие

0
707

Силке Майер-Вит, бивша членка на лявата терористична организация Фракция „Червена армия“ (РАФ), която извърши серия нападения и убийства в Германия между 1973 и 1995 г., сега живее и работи в Скопие, съобщи македонската телевизия Алфа, предаде БТА. Майер-Вит отдавна не участва в политиката или в терористични дейности, а се занимава с наука, търсейки „истинската“ история на Балканите.

Шейсет и седем годишната бивша членка на ръководството на терористичната група РАФ, известна и като „Баадер-Майнхоф“, е разказала за своя живот в Македония на дебат в Музея на Германската демократична република /ГДР/ в Берлин. Тя споделила, че все още не може да се помири с капитализма и империализма, срещу които се е борила преди няколко десетилетия.

През 1977 г. Майер-Вит беше замесена в отвличането и убийството на германския индустриалец Ханс Мартин Шлайер, при което бяха убити и шофьорът му, и трима полицаи, които го охраняваха. След атентата тя избяга в тогавашната ГДР, но през 1990 г. бе открита и на следващата година осъдена на 10 години затвор и освободена предсрочно през 1995 г.

Сега Силке Майер-Вит живее в Скопие и пише книга за балканската история.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във