Рецидивист с 26 присъди бе осъден за източване на чужди сметки

0
342

За 27-ми път бе осъден рецидивист от град Игнатиево, Варненско, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич, цитирани от БТА.

45-годишният Георги К. бе признат за виновен в това, че на 15 октомври м.г. в Добрич е извършил кражба в условията на опасен рецидив и е използвал платежни инструменти без съгласието на титуляра.

От търговец на кооперативния пазар в Добрич мъжът откраднал портфейл, в който имало 300 лева, лични документи и две дебитни карти – неговата и на съпругата му. На самите карти със стикери били залепени ПИН-кодовете. Георги успял да изтегли общо 350 лева от техните сметки. При разследването на престъпленията извършителят е бил идентифициран с помощта на записи от охранителни камери, разположени в района на кооперативния пазар и до един от използваните банкомати.

Той получи две години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и глоба от 100 лева. Осъден е да заплати и обезщетение за нанесените имуществени вреди на пострадалото от деянията му семейство в размер на 660 лева.
Това е 27-та присъда на рецидивиста. В момента 45-годишният мъж излежава друго ефективно наказание в затвора във Варна.

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във