Димитров е доволен, че планът му на игра за мача с Дел Потро е сработил, излиза довечера срещу Сугита на четвъртфиналите

0
392

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати с награден фонд 5,244 милиона долара, след като постигна първа победа в шест мача срещу аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

Димитров спечели с 6:3, 7:5 за 99 минути, като във втория сет българинът навакса изоставане от 1:4 гейма. Българинът ще се опита да стигне до полуфиналите в надпреварата за втора поредна година, като този вечер след 21.30 часа той ще излезе на корта срещу 46-ия в класацията на АТП Юичи Сугита (Япония).

Сугита достигна до първия си четвъртфинал в турнирите „Мастърс“ след успех над руснака Карен Хачанов с 6:7(0), 6:3, 6:3. Димитров спечели единствената си среща с японеца през миналия сезон в на Мастърса в Монреал през миналия сезон с 5:7, 7:6(5), 6:4.

Поставеният под номер 3 Доминик Тийм (Австрия) достигна до четвъртфиналите в Синсинати за втора поредна година след успех над французина Адриан Манарино със 7:6(4), 7:6(3). Тийм ще срещне испанския ветеран Давид Ферер, който елиминира сънародника си Пабло-Кареньо Буста с 6:4, 6:4.

Представителят на домакините Джон Иснър пласира 27 аса при успеха над сънародника си и участващ с „уайлд кард“ Франсис Таяфоу със 7:6(4), 7:5. Иснър, номер 14 в схемата, ще има за съперник на четвъртфиналите също американец с „уайлд кард“ Джаред Доналдсън, който се справи с грузинеца Николоз Басилашвили с 6:4, 7:6(4).

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във