България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк

0
388

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи днес във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в комплекс „Златни пясъци“.

По думите ѝ паната ще бъдат позиционирани на знакови за американския мегаполис места. На билбордовете, чието поставяне ще стане през октомври-ноември, ще бъдат представени български културно-исторически забележителности. Ангелкова каза още, че с общината в Ню Йорк ще бъдат договорени и други инициативи за рекламиране на нашата страна. Освен в този град България ще бъде представена и в Бостън, Вашингтон, Лос Анжелис и Лас Вегас.

През септември трябва да бъде окончателно готова програмата за националната туристическа реклама през 2018 г., допълни министърът. По думите ѝ по предварителни данни ще бъдат необходими 30 милиона лева, за да бъдат изпълнени планираните инициативи. Дали ще бъде осигурен този бюджет, ще стане ясно след предстоящите разговори с министерството на финансирате.

Акцент в националната реклама на България догодина ще бъдат основните целеви пазари за страната ни, от които посрещаме най-много гости, посочи Ангелкова. По думите ѝ страната ни ще се рекламира и в перспективни пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия Изток, САЩ и Канада. Ангелкова посочи, че ще се залага основно на дигиталния маркетинг и реклама и различни онлайн активности. Основният фокус ще бъде върху удължаването на сезоните, развитието на културно-историческия и балнео- и СПА-туризма.

Министърът посочи, че предстои да бъдат представени за обществено обсъждане нови маршрути, които ще представят балнео- и СПА възможностите на страната ни. С разработката им са ангажирани експерти от министерството, туристическия бранш в партньорство със здравното министерство. През тази година освен увеличение на гостите, имаме и ръст на приходите, допълни министърът.

Тя посочи, че за периода януари-май приходите в сектора са над 1,5 милиарда лева, с 15 процента повече в сравнение с 2016 г. Тази тенденция за увеличение на средствата показва, че макар и с малки стъпки, у нас започват да идват по-заможни туристи, каза министърът. Тя каза още, че за това лято очакванията са за ръст между 7 и 10 процента в броя на туристите и между 8 и 11 на сто увеличение на приходите.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във