Бургас оглавява класацията по най-висока престъпност

0
467

Коефициентът, с който се измерва криминогенната обстановка за последните години, е 17,9. За сравнение в Смолян той е 4,9, а в София – около 14. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той участва в среща в сградата на ОД на МВР в крайморския град за мерките, които ще се вземат за нормалното протичане на туристическия сезон. Коефициентите са изготвени във връзка с нова карта на България за измерване на криминогенната обстановка. Подробности за нея ще бъдат съобщени, след като се докладва на премиера Бойко Борисов.

За срещата в Бургас пристигнаха още главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на туризма Николина Ангелкова. Пред журналисти Цацаров каза, че на срещата са обсъдени мерките, които трябва да се предприемат, за да няма повече спорове „нито за наркомясто, нито за паркомясто“.

Сред основните задачи сега било да се обезпечи необходимият брой полицаи за сезона. Министър Радев също подчерта, че основният фокус е върху сезона. За целта ще бъдат командировани 976 полицаи, които да осигурят безопасността и спокойствието на туристите.

Ще има полицаи и от Румъния, Полша, Чехия и Унгария, които да работят с чуждестранния контингент.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във