Зрелостниците се явяват на втори държавен зрелостен изпит

0
923
Снимка: МОН

В Министерството на образованието и науката тази сутрин e изтеглен изпитният вариант за втория задължителен държавен зрелостен изпит по учебните предмети – математика, чужд език /английски, немски, френски, испански, италиански, руски/, философски цикъл /психология и логика, етика и право, философия/, история и цивилизация, география и икономика, физика и астрономия, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда.

По предварителни данни на МОН най-много зрелостници са заявили желание да се явят на матурата по биология – 14 053, следвани от зрелостниците по английски език – 11 616, и по география – 8677. Новост е, че матурите ще са на модули, като всеки от модулите ще е с различна продължителност в зависимост от предмета на изпита.

По вариант 3 ще решават задачи седмокласниците на националното външно оценяване по математика, което започва в 10.00 часа. Изпитният вариант беше изтеглен днес от журналист в Министерството на образованието и науката.

По-рано тази сутрин в МОН беше изтеглен и вариант 2 за втория задължителен държавен зрелостен изпит по 13 предмета по избор на учениците от 12-и клас. Изпитният вариант важи за всички 13 матури, а държавният зрелостен изпит започна в 8.00 часа.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във