Ретротрамвай ще се превърне в библиотека по повод 24 май и 1 юни

0
602

На 24, 25 и 26 май и на 1 и 2 юни от 11.00 до 15.00 ч. в столицата ще се движи ретротрамвай-библиотека. Това съобщиха от Столичната библиотека.

Той е част от кампанията „Пътувай и чети“ на Столична библиотека, Центъра за градска мобилност и дирекция „Транспорт“ към Столична община и ще се движи на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“

На три места в София Столична библиотека от 11.00 до 17.00 ч. ще обособи пространства за размяна на книги: пред Софийския университет на изхода на метрото от страната на парка; на спирката на трамваите на пл. „Славейков“ пред Столичната библиотека; на спирката на пл. „Гарибалди“ от страната на „Подкрепа“.

На 24 май и 1 юни на трамвайната спирка пред Столичната библиотека ще бъдат писателите Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Илиян Любомиров, Анжела Димчева и др., от които при желание ще можете да се вземе автограф.

Традиционно в дните, през които ще се движи ретротрамваят, в него и на пространствата за споделяне на книги (пред Софийския университет, пред Столичната библиотека и пред „Подкрепа“) ще може да се получи безплатни едногодишни читателски карти.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във