„Rogue One: История от Междузвездни войни“ е с най-високи приходи от прожекции през първия ден за тази година

0
879

„Rogue One: История от Междузвездни войни“ събра 29 милиона долара от прожекциите в американските киносалони през първия ден по екраните, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите са рекордни за първи ден за 2016 г., по-големи от 27,7-те милиона долара на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и 25-те милиона долара на „Първият отмъстител: Войната на героите“. Рекордът за всички времена обаче принадлежи на миналогодишния филм от сагата „Междузвездни войни“ – 57 милиона долара.

„Rogue One: История от Междузвездни войни“ е първата от цяла серия планирани самостоятелни продукции от вселената на космическата сага. Режисьор е Гарет Едуардс. Филмът разказва за времето преди класиката на Джордж Лукас от 1977 г. „Междузвездни войни: Епизод IV – Нова надежда“, когато група бунтовници крадат плановете за разрушаване на оръжието „Звездата на смъртта“. Той въвежда нов набор от герои начело с Джин Ерсо, в чиято роля се превъплъщава актрисата Фелисити Джоунс.

Очаква се „Rogue One: История от Междузвездни войни“ да спечели над 130 милиона долара през уикенда и да се нареди на второ място в класацията за дебютни приходи в бокс-офиса през декември след „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, който донесе 247,9 милиона долара.

Източник: БТА

Коментари

коментари

За още новини харесайте страницата ни във